Flori pentru Algernon

Share This

Optzecișidoi (19)

9 august 82
Azi împlinesc 15 ani. Nu mai sînt copil. Dacă anul 14 a fost un an de acomodare acum trebuie să devin mult mai matur și mai serios decît am fost.
Decorul, mai bine zis ambianța acestei zile e extrem de depresionantă. Simt momentul cînd o să se rupă totul și din chestia asta o să iasă un rahat. Totuși am încercat să mă simt bine azi.
Am plecat la mamaie și cum nu era bine să mă duc cu mîna goală am luat 750g fursecuri. La mamaie a venit și tata. El e singurul sprijin pe care îl mai am la vîrsta asta. Azi l-am văzut cel mai fericit. Se uita la mine cu un fel de mîndrie pe care numai un tată poate s-o aibă.

Marți 10
Tata mi-a dăruit un plic cu 200 lei. De dimineață am plecat la mamaie cu racheta și am jucat tenis cu Liviu.
Am promis că nu o să mai scriu despre Mari dar nu pot. Din nou am observat-o cum mă privea insistent. De multe ori ea m-a rugat să jucăm tenis și dintr-o dată mi-a venit ceva și am început să-i destăinui niște lucruri pe care numai unei PRIETENE aș putea să i le spun.
Ziua asta a fost foarte plăcută. Aș vrea să fim prieteni buni însă nu știu cum să fac ca amîndoi să fim siguri de asta.
Am venit acasă ca și ieri adică la 10!
Vreme caldă cu cer senin. +30°C.

Miercuri 11
Am de gînd să-mi cumpăr chitară.
Azi s-a întîmplat ceea ce era firesc să se întîmple. Puiu e un dobitoc și mama e o proastă. Eu am plecat și mi-am mai pus 200 pe CEC iar acum am 500 lei. După aia am plecat la mamaie. Acolo nu am găsit pe nimeni, noroc că cheia era sub preș. Ei au venit mai tîrziu. Am ieșit afară și am jucat tenis.
Cu Mari din nou am avut dialoguri plăcute și priviri semnificative. Liviu și-a adus chitara și ne-a cîntat mișto. Am venit acasă în 13 Decembrie unde mobila era pusă la loc. Deci ne întoarcem la viața noastră de zi cu zi. Tot ce s-a întîmplat nu a fost decît un vis. Îmi voi cumpăra chitară, pick-up sau mag și voi încerca să fiu fericit.
Vremea a fost caldă cu cer variabil. +27°C.

Joi 12
Azi de dimineață m-am sculat și am plecat la mama la servici de unde am plecat să căutăm adidași și pantaloni. Nu am găsit nimic. Ne-am întîlnit cu Zoe și am mers la mamaie.
Azi m-am simțit foarte prost. De-aia nici nu prea am chef să scriu. În D.T. am intrat la un magazin și mi-am luat o cămașă frumoasă cu albastru și alb. La mamaie nu am stat decît puțin și apoi am plecat.
Vremea a fost caldă cu cer variabil. +26°C.

Vineri 13
Nu știu cum să iau legătura cu tata. Telefonul lui s-a desființat și celălalt număr nu-l știu.
Mama a găsit un tip care vrea să cumpere bicla dar chiar acum i s-a stricat ceva la rulment. Pizda măsii!!
De dimineață m-am sculat și am plecat să-mi caut adidași. Am găsit teniși albi și miam luat o pereche. 44 lei. Puteam să-mi iau două. Sînt destul de mișto doar că se murdăresc repede. Apoi am plecat la mamaie cu Maxi Taxi, pe trei sferturi înnoit (teniși și cămașă). Acolo nu s-a petrecut nimic interesant, pe Mari nu am văzut-o de loc și mi-a părut rău.
Vremea a fost caldă cu cer senin. +28°C.

Sîmbătă 14
Azi m-am sculat de dimineață tîrziu, cam pe la 11 și m-am pregătit să plec la tata.
Mă simt bine astăzi și cred că asta se datorează în mare măsură unor lucruri noi cumpărate ca: teniși, cămașă, breloc (în formă de zar) și un pix verde mișto primit de la mama care azi a lucrat la cabină.
În mașina 77 o chestie f. interesantă. O fată pe care o văzusem încă de cînd s-a urcat, a venit lîngă mine și a început să mă privească destul de insistent și să se lipească de mine foarte indecent. Cînd am vrut să cobor mi-a aruncat niște priviri disperate de parcă ar fi vrut să mai stau.
La tata m-am simțit bine. Am mîncat, ne-am uitat la TV. Am văzut filmul și ne-am culcat.
Vreme deosebit de caldă. +31°C.

Duminică 15
Eu m-am sculat mai tîrziu, am mîncat ceva și am plecat cu tata la mamaie. Azi e Sf. Maria.
Acum mi-am adus aminte că ăsta e primul an cînd nu mi-am serbat ziua. Aproape că nici nu s-a observat.
La mamaie am stat la coadă la bere cu Zoica. Am mîncat sarmale, ciorbă, fursecuri cu droaia, sarailii, pepene verde, suc de grefuri și bere. O masă rockfelliană. Apoi au plecat cu toții iar eu am mai rămas fiind un musafir mai vechi al casei. Apoi am plecat și eu.
Vremea a fost extraordinar de caldă cu cer senin. +32°C.