Flori pentru Algernon

Share This

Optzecișidoi (27)

Luni 4
M-am trezit la realitate! Nu am vrut ca DIA să fie o a doua Ofelie dar am observat că e o a doua Oana!
Credeam că așteaptă puțin ca să mă cunoască dar ea dorește ca din primele zile să fim prieteni ca și cum ne-am cunoaște de vreo 5 ani. Abia cînd Mihai mi-a spus că DIA e supărată pe mine mi-am dat seama că ea mă consideră iubitul ei! Shit!
Îmi pare foarte rău dar trebuie să i-o spun. Ea așteaptă de la mine s-o invit la film sau în parc și să-i spun chestii nemaipomenite. Lucruri pe care eu nu pot să i le ofer pentru că așa e firea mea. Decît să-mi ia foc urechile în timp ce vorbesc cu ea mai bine stau dracu singur și mor așa! SORY!

Marți 5
M-am sculat devreme și am mîncat. Am citit și am ascultat la radio. Mai tîrziu m-am îmbrăcat și am plecat la școală.
Am văzut-o pe DANA (nu mai e DIA) și am încercat să-i vorbesc și să-i explic ce gîndesc eu, dar mi-a zis că nu mai vrea să vorbească cu mine. Excelent! Fetițo dragă, eu nu nu am căzut în genunchi nimănui pînă acum și nici n-o s-o fac. Ai crezut că o să alerg după tine să-ți cer IERTARE?
M-am „spălat pe mîini”, mi-am văzut de cartofi și am venit acasă la 6. Imediat am plecat la mamaie. Am mîncat niște chiftele, am mers pe-afacă și apoi am venit acasă.
Vreme rece cu cer noros, senin spre seară.

Miercuri 6
M-am sculat pe la 5 (!) dar m-am culcat din nou pînă la 8. Am băut un ceai consistent și mi-am făcut de lucru prin casă. Am plecat pe la 12:30 și am așteptat în stație pînă la 12:50 cînd mi-am dat seama că nu mai are nici un rost. E o zi frumoasă cu cer variabil. Intercontinentalul strălucește în soare și i-aș fi făcut o poză dar cu ce? Nu mai vine odată August 83! M-am plimbat prin oraș și apoi am venit acasă și am lălăit-o.

Joi 7
Exact cum mă așteptam DANA mi-a dat telefon de dimineață să-mi ceară iertare. I-am zis că o să discutăm la școală, dar acolo nici nu am băgat-o în seamă.
Azi am fost la TIB 82. E al 3-lea an de cînd îl vizitez. Anul viitor sper să fac și poze cu aparatul nou pe care îl voi avea (cred EASTAR). Apoi am mers la cartofi unde am încărcat 20 saci de cartofi în timp record (2h). După asta am plecat acasă.
Vreme rece cer variabil.

Vineri 8
M-am sculat și am strîns prin casă. Altceva nu am mai avut timp să fac deoarece m-am trezit la 11. M-am îmbrăcat și am plecat la cartofi.
Azi ne-a mărit norma de la 20 la 25 de saci. N-am reușit să fac decît 11, descurajat de proporția uriașă a planului. Totuși ne-a dat drumul. Mîine nu cred că voi mai fi în stare de ceva. Bine, băieți, era vorba că fac liceu cu profil de mecanică poligrafică, nu agricultură. Am venit acasă rupt de oboseală. Apoi a venit și mama și am mîncat cartofi (cuvîntul ăsta reapare obsedant!) prăjiți și friptură. Insuficient căci pînă seara mi s-a făcut din nou foame.
Vremea a fost rece cu cer variabil. În general soare dar colțuros. +19°C.

Sîmbătă 10
Cînd mă uit peste jurnalul de anul trecut să dea dracii dacă nu îmi vine să plîng. Îmi aduc aminte de Andrei, de Titi sau Sorin dar în special de Ofelia. Îmi aduc aminte de meciurile de fotbal și de volei. Cînd fac comparație cu ei și cu cei de acum văd cît de copii și cît de cuminți eram noi. Cred că ar trebui să ne întîlnim odată și să ne amintim de anii aceia frumoși. Noroc cu nemaipomenita noastră dirigintă căreia noi îi ziceam „diriga” neștiind ce ne așteaptă. Ne-a promis că în 1986 după liceu să facem o întîlnire la școală și să dăm un banchet formidabil. Doamne ce melancolic sînt. Cred că o să continui să trăiesc în clasa a 8-a A și pe derbedeii și golanii ăștia o să-i dau dracului.

Duminică 11
Ieri nu am mers la cartofi. Am stat acasă și m-am uitat la televizor. Am văzut STEAUA-FC OLT. 2-0. Goluri splendide.
Mi-am făcut niște cartofi și friptură și apoi spre seară am plecat la tata. Asta a fost ieri. De dimineață m-am sculat la tata și am mîncat. Apoi m-am plictisit pînă la 1 cînd a început albumul. După ora 4 am plecat acasă. Tata mi-a dat o ciocolată chinezească și două gume. Acasă nu era nimeni dar am găsit pe masă un pachet de gumă. Mama a venit mai tîrziu.
Vremea a fost azi frumoasă și rece. Cerul variabil. +20°C.