Flori pentru Algernon

Share This

Optzecișidoi (28)

Luni 11
Nu am primit nici un telefon și nu știu cum să vin azi la școală. Totuși m-am îmbrăcat în elev și am plecat la școală cam pe la 12. Am ajuns și am putut să observ că începuseră lucrul de dimineață. Maistrul nu m-a văzut și am mai stat puțin. După asta am plecat acasă și apoi la mamaie.
Am ieșit pe-afară. S-a amenajat viz-avis de bloc un fel de bîlci cu lanțuri, roată și fel de fel de jocuri. Am mers și noi și ne-am dat. Mai tîrziu a venit mama și am plecat împreună.
Vremea a fost azi plăcută cu cer senin. +20°C.

Marți 12
M-am sculat devreme și am plecat la școală. Atmosfera începe să se normalizeze. La lucru ne-a pus să facem curat și să ștergem pereții de o vopsea împuțită care nu se mai usca.
Cu Dana nu mai e ca în prima zi dar nu ne evităm ba chiar vorbim. E inteligentă.
Am trecut pe la mama la servici și o doamnă mi-a dat banii ei și pozele făcute în vara asta. Cele cu mașini au ieșit minunat. Am fost la mamaie și i-am dat cîteva poze. Am mîncat niște ciorbă cu sarmale și apoi am plecat.
Vreme plăcută cer senin. +20°C.

Miercuri 13
Azi mama a uitat să-mi pună bascul în ghiozdan în schimb mi-a pus 3 mere. Totuși la lucru nu m-a dat afară. M-a pus însă să spăl pereții holului. Noroc că un maistru a făcut propunerea superbă ca să meargă și ceilalți profesori la TIB. Și uite-așa am plecat cu o oră mai devreme.
Azi m-am simțit foarte obosit și nu am mers la mamaie. Am stat acasă, am citit, am dezlegat rebusuri (am ajuns la 70!) și m-am plictisit grozav. De la TIB mama nu a prea adus mare lucru în afară de niște sacoșe frumoase RFG.
Vremea a fost frumoasă cu cer senin. Un octombrie neobișnuit. Va veni o iarnă zdravănă. +21°C.

Joi 14
M-am sculat și am plecat la școală. Ieri ne-a dat matricolele și carnetul de elev.
Dana se cramponează cu putere de mine. Se pare că mă iubește foarte tare. M-a obligat să port o discuție pe care voiam s-o evit. I-am mărturisit că sînt timid și i-am spus că nu-mi plac sentimentalismele. Mi-a spus că vrea să ne reîmprietenim. Discuția a rămas deschisă. Mi-a spus că mama ei știe de chestia asta. Faptul m-a șocat puțin.
După ore am venit acasă și apoi am plecat la mamaie. Am mîncat acolo ceva. A venit și mama și am plecat acasă.
Din nou vreme frumoasă cu cer senin. +21°.

Vineri 15
A trecut o lună de la începutul anului școlar. Mi s-a părut că a trecut destul de repede.
Danei nu îi dau prea multe speranțe. Am reușit să mă înțeleg cu colegii în special cu Bițeanu Dan și Lupu Dan. Azi am mers la lucru ca de obicei. Mai mult am stat. M-a ascultat și am luat un 9. Și ieri tot 9 am luat. Am devenit „favoritul“ lui Moraru care mi-a spus că de la început m-a văzut băiat bun.
După ore am evitat să merg cu Dana spunîndu-i că mă duc la bunica.
Am venit acasă, am mîncat bine și am rămas acasă deoarece am fost obosit. În sfîrșit scriu cu pixul.
Vreme caldă chiar și senină. +23°C.

Sămbătă 16
M-am sculat și am plecat la lucru. Azi e ultima zi. Am făcut niște coliere pt porțile de handbal și multe alte mărunțișuri. La lucru am media 9. Bună. După ce am făcut curățenie am plecat mai devreme. Am venit acasă, am mîncat ceva și am ascultat meciurile. Steaua a sfeclito la Oradea cu FC BIHOR. A mîncat bătaie cu 4-1. A coborît de pe 4 pe 6.
După meciuri am plecat la tata. Am ajuns tîrziu pe la 6:45 și nu mergea nici liftul. Mi-am făcut o baie bună după care m-am simțit curat ca un înger. Am mîncat bine cartofi pai și friptură.
Doamne ce bine e la tata. Oare el mănîncă zilnic așa?

Duminică 17
M-am sculat devreme și am plecat în piață de unde am luat sare și esență de rom cu care tata a făcut cremă de zahăr care a început să-mi placă. Țin minte că la grădiniță o aruncam sub masă.
Cred că dacă aș sta o lună la tata m-aș îngrășa cu vreo 10 kilograme. Tata a avut de lucrat și eu m-am uitat la Televizor. Apoi am mîncat și ne-am uitat la album. Pe la 5 eu am plecat. Mi-a dat o ciocolată austriacă și 30 de lei. Am plecat fericit.
Cred că dacă trăiam la bloc cu un magnetofon radio și TV nu mai eram ce sînt acuma. Din cauza asta am înnebunit de-a binelea.