Flori pentru Algernon

Share This

Optzecișiunu (9)

Marți 17
Azi trebuie să merg de la 12 la școală deoarece am acțiune. Azi dăm teză la spaniolă. La școală, la matematică am luat un 5. La teză am făcut de un 7. Sportul nu l-am făcut și am ieșit la 5. M.M. e foarte superficială la discuția cu mine. La română Andrei s-a dezbrăcat într-o bluză cu mîneci scurte, să vadă fetele ce puternic e băiatu’. Cînd am venit acasă m-a luat o durere de măsea îngrozitoare. Cînd s-a terminat am mîncat niște ceapă cu pîine, cartofi prăjiți și halva. Vremea a fost f. caldă, cu cer variabil. +17°

Miercuri 18
Azi nu am avut nici un chef de lecții și mă rog să nu m-asculte. Mama face clătite. La școală, M.M. m-a mai băgat nițel în seamă. Măi, și totuși nu pot eu să cred că ea nu știe că îmi e simpatică. Parcă mi se adresează altfel. Diriginta ne-a dat o listă cu elevii în pericol de „retrogradare“ și nu sînt printre ei. Ne-a mai dat și niște formulare să le completăm. Cînd am ajuns acasă am umplut clătitele și am mîncat un sfert. Vremea a fost nițel mai friguroasă.

Joi 19
De dimineață a dat telefon tata. Duminică mergem la el. La școală diriginta mi-a zis să nu mai vin în bluza de trening. Atunci vin în cămașă și gata! Că haină n-am! M-a mutat și din bancă. Uf! Bine că am scăpat de Sorin. M-a mutat cu Dana cu care fac zilnic același drum. Apoi fetele au făcut dans iar noi am stat și ne-am uitat. La matematică a scos 6 elevi care nu au știut iar cînd m-a scos pe mine am știut. La chimie am luat un 7. Credeam că iau 3, 4, cel mult 5.

Vineri 20
Azi intru la 2 și am destul timp de lecții. Înainte să plec am mîncat niște ochiuri. La școală nu prea am avut chef de vorbă. M.M. vorbește mai puțin cu mine. Cînd am venit acasă am mîncat și m-am uitat la televizor. Mîine e prima zi a primăverii astronimice.

Sîmbătă 21
M-am sculat pe la 9 și jumate. Mama îmi zice că lucrează de dupămasă dar n-o cred. La școală mă așez în bancă ca să aflu că Dana s-a mutat și a venit altă fată, Andreea. E o fată bună, ne înțelegem f. bine deoarece am mai stat odată împreună. Mi se pare că pe M.M. o încearcă un fel de gelozie. Ea crede că astfel m-ar putea pierde (hi, hi, hi, ce cuvînt!?). La plecare m-a întrebat dacă vin cu bicicleta afară. Mi-a părut nespus de rău, pur și simplu m-a rănit cînd i-am spus că n-am bicicletă.

Duminică 22
M-am uitat la serial și am plecat la tata. Cînd am ajuns mi-am făcut o baie și ne-am așezat la televizor. La masă am mîncat ciorbă acră și mîncare de ciuperci. Ca desert am mîncat floricele și uscățele. Mama și tata s-au culcat dar eu am mai rămas la televizor. Apoi am plecat acasă. Aș vrea să vină vara mai repede, să merg la mamaie, să mă descotorosesc de haine groase. Cînd am ajuns acasă m-am așezat la televizor. Mîine trebuie să duc la școală sticle. Vremea a fost splendidă, cu cerul senin și cald. TOT AȘA!