Flori pentru Algernon

Share This

Optzecișiunu (45)

Luni 7
M-am sculat pe la 7 deși intru la 10. Am plecat fără grabă. La istorie ne-a adus tezele. Am luat 5. Media îmi iese 6. La engleză nu m-a ascultat și nici la anatomie.
Într-o pauză a venit doctorița și a urlat la noi (cei cu ochelari) că de ce nu ne-am făcut controlul!
Injuratura 2
În loc de lucru am făcut dans. Cînd am venit acasă mama mi-a dat telefon și mi-a zis să trec pe la ea ca a cumpărat un brad. Nu mi-a ascultat sfatul și a luat unul natural. Pînă pe 25 o să rămînă numai scheletul din el.
Vremea a fost noroasă și rece. +4°C.

Marți 8
Azi lipsesc de la școală ca să mă duc la control oftamologic.
O fată (Mădălina) mi-a dat o carte (Love Story) și mi-am pierdut dimineața citind. 150 de pagini au fost un fleac. Apoi m-am dus la oftamolog unde s-a constatat că dioptriile sînt 1. Și acum 8 luni aveam 1,25. E ceva! Cînd am ieșit mi-am luat o serie de timbre, un ziar în engleză și niște ștrudele cu mere.
Apoi am venit acasă și i-am dat un telefon Ofeliei. Fata asta e extraordinră. Cînd vrea ea să fie drăguță e minunată. Am observat că-i face destul de multă plăcere să vorbim la telefon.
Vremea a fost noroasă și rece. A plouat spre seară.

Miercuri 9
Părerea mea e că Oana mănîncă rahat. Încearcă cu toate forțele să mă facă s-o iubesc. Dar uite că n-o iubesc. Binențeles o s-o fac să înțeleagă asta treptat pt că i-ar produce un șoc prea mare dacă i-aș spune-o brusc. Am descoperit că nu am nici cele mai mici sentimente față de ea. Am descoperit asta făcînd comparație cu sentimentele pe care le am față de Ofelia.
Orele au decurs normal. În continuare nu mai scap de Oana!
Mîine dăm teză la mate’.
Vremea a fost cam caldă pt luna asta și umedă. +11°C.

Joi 10
M-am sculat ca de obicei și am plecat la școală. În loc de sport am făcut dans.
După ce că mai mănîncă și rahat, Oana nici nu știe să danseze. Încep să mă oftic rău de tot.
La geografie nu am făcut nimic. La teză nu am făcut aproape nimic, în consecință iau 4. Sigur. După ore am venit acasă și mam uitat la meci STEAUA-U CRAIOVA 1-0. Bravo! Acum Steaua e pe 8.
Am vorbit cu Ofelia la telefon peste o oră. Discuțiile cu ea au darul minunat să mă deconecteze ceea ce nu se întîmplă și la Oana.
Vremea a fost destul de caldă cu cerul variabil. Max. +9, Min. +5.

Vineri 11
Mîine facem excursia. Sper să nu se mai amîne.
Azi mam sculat la 7 și un sfert. Am plecat la școală ca o rachetă. Din fericire am ajuns la timp. Diriga ne-a confirmat faptul că mîine plecăm la ora 2 de la florărie.
La ora de engleză ne-a luat diriga la sala de sport ca să facem rock-ul. Dansez din ce în ce mai bine. În schimb Oana… Mai bine dansam cu Anita.
Celelalte ore au decurs normal. Cînd am venit acasă, mama nu plecase încă. Am mîncat și m-am apucat de lecții. Vecinii au încercat să-și bage niște mobilă pe la noi prin casă, dar nu le-a mers.
Vremea a fost caldă pt luna asta și umedă. A plouat. +5/+2.

Sîmbătă 12
M-am sculat destul de devreme. La școală i-am rugat pe profesori să nu ne asculte pe motivul că plecăm în excursie.
În fine la 2 am plecat. Toți am avut o surpriză neplăcută. Eram mai mulți decît locurile. Cu chiu cu vai am ajuns la Sinaia unde ne-am cazat la o vilă. Eu Titi și Andrei am stat într-o cameră. Spre decepția noastră nu era pic de zăpadă. Cine zice că am dormit minte de stinge. De-abia am ațipit pe la 3 jumate. Atmosferă generală bună.
Vremea a fost caldă la Sinaia fără ninsoare dar cu ploaie multă. București +3/+1.

Duminică 13
Ne-am sculat pe la 6 și pe la 8 am plecat la masă. Apoi am mers la autocar și am plecat la poiana brașov. Nu am băgato în seamă deloc pe Oana. La Poiana ne-a lăsat liberi 3 ore timp în care am fost pînă la teleferic și înapoi pe un drum plin de zăpadă. Apoi am plecat înapoi la Sinaia. Pe drum a început să cadă o ninsoare nemaipomenită. La sinaia am mîncat, după care am fost la cofetărie și am mîncat o înghețată cu alune. În autocar Oana mi-a reproșat că nu am vorbit cu ea dar iam promis că nu o să se mai repete. Sanchi!!!
Vremea a fost caldă la Buc. +7/+3.