Flori pentru Algernon

Share This

Optzecișiunu (39)

Luni 26
Azi am plecat din greșeală mai devreme la școală și am stat 1/2h degeaba. La școală am stat cu Ofelia în bancă. Am discutat aproape ca de obicei. Invitația să stau cu ea în bancă mi-a făcut-o Ofelia ceea ce m-a mirat f. mult. După ore am mers prin parc cu Vivi, Biță și Oana și ne-am plimbat.
Dana mi-a dat și ea oracolul. E al 8-lea.
Vremea a fost cu cer senin dar rece.

Marți 27
Îmi doresc așa de mult să am un radio portabil încît în fiecare zi cînd am ocazia trec prin fața magazinelor și le admir. Și cînd mă gîndesc că alții au casetofoane cît un ghiozdan fac spume.
Azi la școală am jucat football în ora de sport.
Măi da’ știu că le-a apucat pe fetele astea! Roxana Ciora mi-a dat oracolul să-i scriu. Toate fetele au venit la mine și mi-au spus că Roxana ține la mine. Ce mă fac acum. Toată clasa știe că eu și Oana sîntem prieteni, iar acuma mai vine și Roxana!
Vremea a fost rece cu cerul noros. Nu a plouat.

Miercuri 28
Stau și mă gîndesc că eu sînt singurul băiat din clasă care scrie în oracole și în ultima vreme l-am întrecut pe Andrei în ceea ce privește centrul de atenție. Și nu e deloc rău!
Roxana Ciora a rămas foarte impresionată după ce a citit oracolul. Toate fetele îmi ziceau „Mă băiatule, fata asta te iubește mă!” Am rămas paf. Cred că i-am zdrobit inima pt că în ora de română plîngea. Of, of, of! Îmi place să știu că cineva mă place sau cum zic alții mă iubește. Bun. N-am nimic împotrivă că mă iubește așa de tare și o să caut chiar să mă port bine cu ea.
La ora de română am privit-o drept în ochi. Mi-era milă de ea.

Joi 29
Azi am dus banii de excursie la școală.
La școală m-am ofticat rău. La geografie a venit directoarea și mi-a spus să plec imediat acasă și să mă tund. Am venit acasă, m-am dus la frizer și m-am tuns destul de scurt.
Sînt curios, acum că aspectul fizic s-a mai deteriorat, să văd ce față o să facă Oana. O să mă lase sau o să meargă totul ca înainte arătîndumi că este o bună prietenă?
Roxana Ciora nici acum nu ia ochii de pe mine.
Vremea a fost destul de caldă cu cerul variabil mai mult senin. +19°C.

Love

Vineri 30
Cînd m-a văzut, Oana a zis: „Te-ai tuns tovarășe?” în rest nimic.
La școală ne-am bătut nițel zdravăn, prietenește. Iar, Roxana nu m-a scăpat din ochi. Ba, a mai făcut și cîteva incursiuni foarte semnificative pe la banca mea.
La ora de anatomie ne-a pus să adunăm frunzele din fața școlii. Ofelia, deși cazul ăsta e stins de mult, îmi acordă mai multă atenție.
Vremea a fost foarte rece dimineața. Mă gîndesc deja la mănuși. Cer noros fără ploaie. +15°C.

Sîmbătă 31
M-am sculat și am plecat la școală. Înainte de ore am jucat nițel football. De-abia aștept următoarea oră de sport. La istorie deși meritam o notă mai mare, am luat un 5.
La o oră liberă, Mădălina vine la mine și îmi zice încet și foarte confidențial: „Știi că s-ar putea să vină și Oana în excursie?” Nu știam. După ore m-am dus și am întrebat-o personal. Mi-a spus că poate o să vină.
Cînd am venit acasă, am mîncat și am ascultat meciurile la tranzistorul meu nenorocit.
Vremea a fost rece dimineața dar dupămasă a fost plăcută. Cer variabil mai mult senin. +17°C.

Noiembrie
Duminică 1
Prima zi a lunii noembrie. Ne-am sculat tîrziu și am pierdut serialul.
Ieri mi s-a stricat ceasul. Nu-i nimic, e în termenul de garanție. Apoi am plecat la tata. Mi-am făcut o baie, am mîncat și am stat nițel la TV. Mai tîrziu eu am plecat la mamaie. Tata mi-a dat 20 lei pe furiș. La mamaie am mîncat clătite și am stat pe-afară. Cînd s-a întunecat, am plecat acasă. La TV a fost un film românesc destul de nasol.
Vremea a fost noroasă, nu prea rece. Nu a plouat. +12°C.