Flori pentru Algernon

Share This

Optzecișiunu (19)

Luni 1 iunie
Azi e ziua copilului. Deși nu se mai poate spune că la aproape 14 ani sîntem copii, totuși ziua nu a fost lipsită de surprize. La școală profesorii ne-au acordat o așa zisă zi „relache” în care nu am făcut aproape nimic. Se apropie două teze una după alta. Mîine la spaniolă și poimîine la matematică. Așa că… Teza la română am dato și am copiat pe rupte. Plus că am fost supravegheați de mama unei colege și ne-a spus aproape tot subiectul. Vremea a fost caniculară. T. MAX: + 26°C.

Marți 2
M-am sculat la 6 ca să mă duc la lucru cu toate că azi dăm teză la spaniolă. Am venit numai eu și Sorin. La școală, febră mare. Toți se roagă, inclusiv eu să ne dea numai un anumit subiect. Celelalte ore au trecut repede. A venit teza. Bucurie mare deoarece ne-a dat la alegere. Totuși colega mea și sînt sigur că nu numai ea copiază. Profesoara le-a prins pe 3 care au încercat să copieze. Nota pe teză a fost 4 deși trebuia 2. Voi întrerupe aici notările mele din motive pe care nici eu nu le mai știu bine. Trebuie să mă mai gîndesc.

Miercuri 3
ROMÂNIA-NORVEGIA 1-0

Joi 4
_____________

Vineri 5
_____________

Sîmbătă 6
_____________

Duminică 7
M-a sculat tata care a venit la noi. Azi plec la mamaie. Vreau să fac și niște poze. Cînd am ajuns, se pregăteau să plece în floreasca. Am plecat și eu deci. Ajunși acolo, ne-am jucat cu mingea, am fost la cofetărie. Cel mai important lucru a fost că am dat o raită și pe la corcoduși, pe la piersici etc. alegîndune cu o serioasă pradă de război. Vremea a fost caniculară. În sfîrșit a venit și vara multașteptata vară. Temp. max. +30°C.

Luni 8
_____________

Marți 9
Azi e ziua Ofeliei. În drum spre școală i-am luat trei (3) garoafe roșii. Cînd am ajuns la școală l-am văzut și pe Sorin cu flori. Trandafiri! Rupți din parc! Ce folos dacă în clasă se poartă ca un țăran. Toți colegii i-am adus flori. Andrei, nimic. A încercat să cumpere în pauză dar prea tîrziu. Vremea a fost nemaipomenit de caldă, au fost 31°C!

Miercuri 10
M-am gîndit mult ce să fac ca să clarific odată situația dintre mine și Ofelia. Nu știu nimic. Totul e o incertitudine. Tot ce știu e că eu țin la ea. Ține ea oare la mine? Faptul că vorbește deschis și tare despre alți băieți mă cam pune pe gînduri. De multe zile am așa un fel de stress, o apăsare psihică și nu știu cum să scap de ea. Voi încerca să nu o mai bag în seamă. Dacă dă semne de nerăbdare și vrea să intre în vorbă cu mine, e bine. Dacă nu se întîmplă nimic atunci va trebui să renunț. Și e al naibii de greu.