Flori pentru Algernon

Share This

Optzecișidoi (22)

Luni 30
M-am sculat și m-am îmbrăcat cu pantalonii negri și am plecat cu mama la liceu. Acolo nu era absolut nimeni deoarece se zugrăvea iar în curte nu erau decît 3 fete foarte bine-dispuse care în nici un caz nu mergeau la practică tocmai din cauza bunei- dispoziții. În drum spre casă mi-am luat rechizite și am stat și la coadă la pui.
Am venit acasă, mi-am aranjat rechizitele și  m-am apucat de rebus. Într-o oră am dezlegat 4. Am 26. Trebuie să fac 50. Așa m-am angajat la sfîrșitul anului trecut.
Vremea a fost ceva mai răcoroasă cu vînt moderat. Spre seară a fost și o ploicică. +27°C.

Marți 31
Și azi am stat în casă. Am dezlegat o mulțime de reubusuri pînă mi-a venit rău.
Pe la 12 a venit Zoe. Am jucat cu ea șah și table. Mama a plecat la servici și eu mi-am făcut un nou caiet fotbalistic pe care o să-l numesc „F.o.N.K.“ Mai tîrziu m-am apucat și mi-am făcut un copan cu cartofi prăjiți.

Cred că dacă mama ar ști de lucrurile pe care le scriu eu aici ar rîde sau m-ar face nebun

Jurnalul ăsta îmi oferă un mijloc de recreere și peste vreo 25 de ani (dacă o să-l țin pînă atunci) cînd o să-l recitesc o să-mi dau poate seama cît de copil „am fost”.

 

Septembrie
Miercuri 1
Mama a intrat în concediu și azi a avut de gînd să meargă la ștrand dar nu a vrut soarele. Eu mi-am luat un rebus și m-am dus în Cișmigiu și m-am așezat pe o bancă și am dezlegat vreo 5 rebusuri. Am 41. Cred că anu acesta voi depăși 50 cît mi-am propus și voi face în jurul a 70. Vom vedea. Dacă anul trecut am făcut 75 acum cred că îl voi egala cu toate că am avut examenul.
Pe la 6 am plecat cu mama și am mîncat și un profiterol și mi-am scos și 500 de lei.

Joi 2
Mama a reușit să cumpere o carte foarte bună, din colecția Globus. Am de gînd să-mi fac o bibliotecă proprie din cărți f. bune. Am pînă acum 16 cărți bune.

Întîlnesc numele Ofeliei destul de des și cînd se întîmplă așa parcă îmi amintesc de o prietenie bună și cunoscută de amîndoi cu toate că știu bine că nu a fost așa. Ofelia a fost ca o himeră. Mereu am încercat să ajung la ea dar de fiecare dată cînd m-apropiam, ceva o îndepărta din nou sau mă trăgea pe mine înapoi, nu știu. Cu toate astea ea a fost PRIMA. Acum cînd am cunoscut-o f. bine îmi dau seama că pentru mine e inabordabilă

Vineri 3
Azi am stat în casă aproape toată ziua. Zic aproape pentru că am mers și la mamaie cu mama. De dimineață a venit Zoe cu Simona și am plecat cu mama la casa nouă. Au venit pe la prînz și am plecat la mamaie. Am jucat șah cu Cristi și multe altele. Am plecat devreme acasă fără mama care a plecat mai devreme. Acasă m-am apucat să citesc, am mîncat și ne-am uitat la televizor.
Vremea s-a mai îmbunătățit cu toate că vîntul a bătut destul de tare. +28°C.

Sîmbătă 4
Cum m-am sculat, mi-am spălat tenișii și i-am pus deasupra aragazului să se usuce. Azi merg la tata.
Mama mi-a călcat cămașa. Pe la 3:30 am plecat deoarece tata de de dimineață și vine tîrziu. L-am găsit în baie, ca și data trecută. Ne-am așezat la TV. Am jucat un șah. M-a bătut dar și-a dat seama că nu mai sînt șahistul de acum 2 ani.
Apoi pe la 8 și ceva am mers la Costel la cină. Am cunoscut și o familie scîrboasă de revoltați politici care discutau cu înflăcărare despre dezavantajele acestei societăți. Am venit sus tîrziu și ne-am culcat obosiți.

Duminică 5
M-am sculat pe la 8 singur în casă și mi-am adus aminte că tata mi-a spus aseară că face de gardă la servici. Așa că mi-am pus singur să mănînc am băut un Ci-Co și am stat la televizor. Am văzut că tata are niște cărți de o valoare nemaipomenită.
Pe la cinci m-am întors acasă. Mama făcuse găluști cu prune.
Vremea a fost deosebit de caldă. +30°C.