Flori pentru Algernon

Share This

Optzecișidoi (23)

Luni 6
M-am sculat și mi-am pregătit hainele. După ce am mîncat am plecat la mamaie. Mama a plecat la ștrand. O privește ce face. Acum vreo 3-4 ani, dacă mergea ea undeva, obligatoriu trebuia să merg și eu. Acum aș putea să spun că sînt semiindependent.
La mamaie, se pregăteau să plece. Am plecat cu toții. Pe drum ne-am întîlnit cu Olga și am mers la policlinică pentru mamaie. După asta am mers în Herăstrău. Ne-am plimbat și am venit acasă destul de tîrziu.
Vremea a fost caldă cu cer absolut senin. +29°C.

Marți 7
Mamaie a zis ieri că vine la mine să mergem în herăstrău. Pînă la urmă m-a chemat în stație pe motiv că e prea cald și nu poate să vină. Faptul nu m-a deranjat prea tare. Eu o să merg răcorit și proaspăt iar ei pot să stea transpirați și fleoșcăiți. Ca o demonstrație la faptul cît pot fi de naivi mi-au spus că și-au uitat rotilele în troleibuz.
Am vizitat pavilionul de mobilă care mi-a lăsat un gust amar dar și o speranță că poate soarta nu e chiar așa a dracu și că poate odată o să pot să-mi iau și eu o mobilă cum îmi place în casa mea.
Vremea a fost caldă ca ieri +29°C.

Miercuri 8
De dimineață m-am spălat pe cap și am plecat la mamaie. Mama a plecat înainte.
În ultima vreme s-a făcut a dracu. Ceea ce m-a ofticat la culme e că a declarat cu o nemaipomenită autoritate că nu-mi mai dă voie să mă duc la tata. Apoi s-a înfipt cu toată bunăvoința ei de mamă în banii mei. Deacum încolo sîntem în război. Am eu armele mele.
1. Îmi voi lua radio și să fiu al dracului dacă va pune mîna pe el! Dacă ea vrea astfel.
2. Îi voi spune tatei și cauza faptului că nu mă mai duc la el astfel încît tata, sînt sigur că ori va da un telefon la ea la servici ori va rupe legăturile complet ceea ce nu o să-i placă.

Joi 9
Mă gîndesc ce dar să-i fac mamei de ziua ei. Oricum mai mult de 200 de lei nu voi cheltui.
Azi de dimineață m-am sculat și m-am îmbrăcat. Am plecat cu mama la mamaie. Cristi și Simona și-au luat și ei rechizite și acum plecau să-și ia uniformă.
Cred că dacă nu-mi iau pick-up pînă în Noiembrie, mă sufoc. Am văzut discuri COUNTRY. Am venit acasă devreme.
Eu m-am dus să mă plimb pe bulevard și să privesc pick-up-urile ca să nu turbez. Cîte frămîntări pentru un pick-up! Cîte eforturi! Iar alții ridică un deget sau scot un geamăt și le cade în cap o combină muzicală!
Vreme caldă cu cer variabil +29°C.

Vineri 10
Nu voi fi niciodată în stare să strîng 10.000 de lei decît în momentul în care mama nu va mai avea tupeul să se bage în banii mei.
Vreau ca în jurnalele viitoare să micșorez procentul de informații documentare și să mă bazez pe gînduri și cugetări.
Aștept cu nerăbdare școala dar parcă cu o oarecare teamă. În anii trecuți știam ce mă așteaptă, știam ce colegi am, ce profesori, le cunoșteam toanele, dar acum totul nu e decît un mare și răhățos X.
Azi am stat în casă. Vremea a fost mai răcoroasă cu cer mai mult noros.

Sîmbătă 11
Am căzut de acord cu mama ca anul acesta să iau radio iar anul viitor să îmi dea în mînă 5000 de lei. În mînă! Dacă îmi face ca anul trecut și-a pierdut și puținul respect pe care îl mai are de la mine. Punct.
Pe la prînz am plecat cu mama să-mi caut pantofi. Și de obicei se întîmplă ca atunci cînd cauți un lucru găsești altceva. Am reușit să cumpărăm o pereche superbă de adidași albi cu dungi albastre. Am venit repede acasă și am reușit să prind meciul televizat SPORTUL-STEAUA. Dezamăgire însă căci scorul a fost de 2-1. Am ascultat meciurile în continuare.
VINE ȘCOALA! Se simte în tristețea pe care o simt cînd mă gîndesc la părul meu lung.

Duminică 12
M-am sculat devreme și am plecat cu mama la piață. Mi-am luat o carioca nouă și vreau s-o încerc. Eu am venit acasă mai devreme. Am fost inspirat deoarece la puțin timp după asta a venit tata. Azi pleacă în deltă. I-a adus mamei un cadou pt 17 și apoi a plecat nu înainte de ami da cîteva îndemnuri încurajatoare pt școală. După asta eu m-am spălat pe cap și am plecat la mamaie. Am ieșit afară și am jucat fotbal cu Cristi și cu ceilalți. Apoi, deoarece Simona nu a mai vrut să meargă, am plecat cu Olga, Cristi și mamaie la „Stela, stelele și Boema”, la grădina Boema. Înainte am trecut pe-acasă și m-am făcut frumos.
Vremea a fost destul de plăcută cu cerul variabil +26°C.