Flori pentru Algernon

Share This

Optzecișidoi (17)

Luni 26
Azi noapte am dormit singur deoarece mama a fost la Puiu. Chestia a revenit în actualitate. De dimineață am plecat și eu acolo și l-am ajutat pe Puiu să strîngă în casă. Pe la 3 a venit și mama și am trebăluit cu toții. Am reparat un butoi am pus tocuri la uși etc. Mama a vrut ca eu să dorm acolo dar n-am vrut și am plecat acasă. În drum am luat un plic cu hîrtie fotografică.
Acasă m-am apucat și mi-am făcut o masă bogată: cartofi prăjiți, vinete, salată, friptură și am mîncat bine. Apoi mi-am spălat blugii, tricoul și capul fiindcă mîine vreau să fiu frumos la mamaie.
Vremea a fost mai răcoroasă. Cer variabil. +25°C.

Marți 27
M-am sculat și cu toate că am vrut neapărat să merg la mamaie, la insistențele mamei am plecat la Puiu. Mi-am călcat blugii și am plecat.
La mare nu mai plecăm decît pe 23 august și asta înseamnă că ziua mea de naștere va fi sărbătorită. Bine ar fi!
Ieri înainte să plec la Puiu a venit tata la mine și m-a felicitat pentru reușita de la liceu. Mi-a dat și 50 de lei cu care mi-am făcut planul CEC pe iulie. A adus și niște afinată. Apoi a plecat. Nu știu cînd are mama de gînd să-i spună de măritiș. Azi la Puiu ne-am ocupat de un acvariu cu efecte artistice de lumină și culoare.
Vremea a fost rece cu cer noros și ploaie. +21°C.

Miercuri 28
Aseară mi-am spălat blugii încă o dată, și cămașa și de dimineață le-am călcat și am plecat la mamaie. Acolo am plecat cu Cristi la piață să luăm pepene verde dar nu am găsit nimic. Apoi a venit Simona care a fost plecată cu tanti Lili să cumpere mobilă pentru casa cea nouă. Am plecat din nou la piață în Moghioroș și am luat 2 pepenași frumoși și gustoși pe care i-am mîncat cu mare poftă. Pe drum ne-a prins ploaia și ne-a făcut ciuciulete. A trebuit să-mi calc cămașa din nou.
Apoi am jucat un șah cu Cristi și m-a făcut mat!!! După asta am venit acasă și m-am ocupat de ale mele.
Vreme rece cu ploaie mare. +25°C.

Joi 29
De dimineață i-am dat telefon lui Kami și am aranjat să ne întîlnim la Universitate să mergem la mamaie. Așa am și făcut și pe la 11 am plecat iar la 12 am ajuns la mamaie. Acolo Cristi și Simona erau la film. Noi ne-am dus în piață și am luat niște pere și fursecuri. Apoi am jucat cărți, remy și șah. Credeam că Kami știe ceva șah dar nici ea nu e mai brează ca Cristi. Apoi am mîncat am mai ieșit pe-afară am jucat fotbal. Apoi am plecat cu Kami și am dus-o pînă acasă. Apoi m-am dus și eu acasă.
În sfîrșit mi-am luat baterii de radio.
Vremea a fost ceva mai caldă și doar a plouat puțin. +27°C.

Vineri 30
Se pare că la mare nu mai plecăm deloc. De dimineață am plecat la servici la mama care mi-a dat bani să-mi caut adidași. Apoi m-am întors acasă și am așteptat să-mi dea telefon mamaie care a zis că vine în Floreasca.
AMIN! Mama nu se mai mărită. Pentru prima oară îmi vine să-i trag două palme peste față. I-am zis în gura mare că nu o să meargă dar ea m-a asigurat cu blîndețea ei de mamă atotștiutoare că o să fie bine și că o să ne înțelegem. E, uite că nu a fost așa!
Încă o dată m-am convins de faptul că NICI O FATĂ DE-A MAMAIEI NU A PUTUT AVEA O CĂSNICIE FERICITĂ. S-au grăbit să facă copii ca niște toante și după aia s-au trezit în stradă. Îmi vine să vomit de toată porcăria asta.

Act 31 iunie82

 

82 August
Duminică 1
Mama mi-a promis că îmi va da cîte 250 de lei în fiecare lună iar la sfîrșit îmi va da 2000 de lei. La sfîrșit înseamnă luna august 1983. Deci eu va trebui să am pînă în august 1983 5000 de lei numai de la mama.
Azi m-am sculat pe la 9 și am plecat la mamaie care ieri zicea că o să mergem în Herăstrău. Acolo nu am găsit decît pe Cristi și Simona, mamaie era la piață. Am jucat cărți cu Cristi, șah, am ieșit afară și am jucat fotbal. Mamaie a venit pe la 1. Am mîncat porumb fiert și pepene verde.