Flori pentru Algernon

Share This

Optzecișidoi (15)

Luni 5
Astăzi am dormit pînă tîrziu și m-am sculat pe la 12. Am dormit ca un porc!
Ziua de astăzi s-a desfășurat ca o zi tipică de vacanță. Am fost la mamaie ca de obicei. Am auzit că se vor muta în bulevardul 1 MAI iar mîine mama o să meargă cu lili să vadă casa. Această veste mi-a adus aminte de cocina unde stau eu și de bafta de care au parte unii.
Vremea a fost caldă cu cer senin. Spre seară s-a mai înorat puțin.

82-El-MundialMarți 6
M-am sculat din nou tîrziu și mi-am făcut o baie pe cap. După asta a venit tanti lili și am plecat și eu și am văzut casa. Din fericire pentru mine (?!) nu i-a dat cheia și nu a putut să vadă interiorul.
Mi-am luat vreo 4 sandvișuri cu șuncă pe care le-am mîncat rapid după care am plecat la mamaie. Acolo nu era nimeni. Am găsit cheia sub preș și am intrat. Am văzut și meci pe bulgari ITALIA-BRAZILIA 3-2. S-a calificat în semifinale ITALIA.
Vremea a fost caldă cu cer variabil mai mult senin. +28°C.

Miercuri 7
AM INTRAT ÎN LICEU!
Zi epocală în istoria vieții mele. De dimineață s-a dus mama să vadă prima și cînd a venit m-a sărutat. Am crezut că de consolare. Cînd am auzit că am reușit îmi venea să sar în sus de bucurie. După asta m-am dus și am văzut cu ochii mei reușita. Medie destul de mică (6) dar față de celelalte… oricum. Apoi am plecat la mamaie care s-a bucurat foarte mult, la fel și Lili și Olga. Mari a reușit și ea la electrotehnică. Am fost fericiți amîndoi și am jucat volei o dupamiază întreagă.
Vremea a fost caldă cu cer senin. +27.

Marți 13
Am sărit puțin pentru că nu-mi mai găsesc un strop de timp să mai și scriu.
Între timp s-au întîmplat multe. Am strîns toate lucrurile în bucătărie pentru că pe mama a găsit-o zugrăvitul. Eu dorm la Zoica în floreasca unde am avut prilejul să recuperez un breloc „împrumutat de Zoe“. S-a disputat și finala C.M. și ITALIA a devenit campioană.
Poate părea curios dar mi-am deschis carnet CEC în care am băgat pînă acum 100 lei.
S-au mai întîmplat multe dar nu stau acuma să relatez cu amănuntul. Se pare că zugrăvitul se va termina mîine dar nu se știe.
Am fost să-mi caut adidași dar peste tot numai porcării din pînză.
Vremea s-a mai și răcit puțin. Azi a plouat toată ziua. +24°C.

Miercuri 14
Mama mi-a promis că îmi va da în fiecare lună cîte 100 de lei pentru carnetul de CEC. Dacă se va ține de promisiune, înseamnă că pînă la sfîrșitul anului, fără să mai pun și banii strînși de mine, o să am pe C.E.C. cel puțin 600 de lei.
La Zoie m-am sculat pe la 7:30 și am plecat acasă. Acum o săptămînă am dus cărțile de joc la mamaie iar ea le-a luat știind că sînt ale mele și spunînd că „tot merg eu cu ea în Floreasca“. După ce terminăm cu zugrăvitul îi cer cărțile (ea nu știe că eu știu că sînt la ea) și dacă nu mi le dă îi pregătesc shocking-ul cu brelocul și o nenorocesc.
Azi am mîncat primele PIERSICI. Am stat la mamaie.
Vremea e foarte rece și stă să plouă întruna. +21°C.

Joi 15
M-am sculat devreme și am venit acasă. Zugrăvitul decurge normal și ar trebui să se termine mîine.
Ieri, la mamaie, un tip pe care l-am desfigurat anul trecut vrea să-și ia revanșa. E cel mai mare cretin pe care l-am văzut vreodată, și măsa și tasu sînt la fel. Dacă nu îl nenorocesc de data asta pînă la sînge, nu sînt bun de nimic. Ieri își mai adusese vreo doi tipi cu el, vezi doamne să mă descurajeze dar dacă se bagă, atunci nu mai țin seama nici de figurile lor și le stric design-ul.
Și azi am plecat la mamaie. Ieri a făcut cake. Simona și Cristi au luat bilete și am mers la film. Am văzut O FATĂ FERICITĂ cu ELVIS PRESLEY.
Vremea a fost caldă cu cer variabil. +27°C.

Vineri 16
M-am sculat și am venit acasă. Am mîncat două sandvișuri cu șuncă și m-am apucat de spălat geamurile deoarece a terminat cu zugrăvitul. A ieșit frumos și cînd o să fie curat și mobila în casă o să fie și mai frumos. După ce am terminat aproape toată treaba, am plecat la mamaie. Adică am vrut să plec dar a dat telefon mamaie și mi-a spus să-i spun lui Zoe să nu se ducă acolo că e Mituș acasă și că face deranj. Am înțeles că chestia e valabilă și pentru mine și am rămas acasă.
Mai tîrziu a venit mama și ne-am apucat de treabă. Eu de curățat soba și ea de spălat parchetul. Apoi am pus mobila și covoarele. Perdelele nu le-a spălat încă.
Am început să mă gîndesc la ziua mea. Oare ce voi primi? Bani? Cadouri? Nici una din variante nu-mi displace.
Vremea a fost caldă cu cer senin. +25°C.

Sîmbătă 17
Am uitat să scriu că în zilele în care am întrerupt m-am întîlnit cu Roxana. Faptul care m-a afectat mult nu a fost acela că era cu un băiat și că își cam dădea aere, ci că m-a salutat foarte fugar deoarece pierdea tramvaiul!! S-ar putea să nu ne mai vedem decît peste dracu știe cîți ani și ea se grăbește să prindă tramvaiul!!
Azi m-am sculat în sfîrșit acasă. Mi-am călcat blugii spălați aseară de mine și cămașa și am plecat la mamaie. Simona și Cristi și-au cumpărat niște joculețe cu o biluță și un coșuleț legate de o sfoară. Eu le-am numit hand-basket. Mi-am luat și eu unul și ne-am jucat de ne-a venit rău.
Vreme răcoroasă cu ploaie jet. Azi am văzut cea mai puternică ploaie din viața mea. +25°C.

Duminică 18
M-am sculat devreme și mi-am făcut o baie pe cap după care am plecat la mamaie. Acolo am mîncat numai bunătăți: piersici, ecler, fondante etc. Am stat aproape toată ziua în casă.
În ultima vreme am început să încerc mereu să realizez ceva cu o fată oarecare dar nu știu cum să încep. În D.T. Gabi mă obsedează și mîine sper să merg cu ea la film și să văd ce știe. Am o plăcere deosebită să-mi bat joc de fetele care vor să mă agațe în moduri d-astea bulevardiste.
Azi vremea a fost destul de caldă cu cer variabil mai mult senin. +26°C.