Flori pentru Algernon

Share This

Optzecișiunu (16)

Luni 11
M-am sculat de dimineață. I-am spus și mamei de prietenia mea cu Ofelia. Azi avem ședință cu părinții. Mama nu vine, că e de dupămasă la servici. Oricum nici n-are ce să afle. La școală a fost plăcut. La sport fetelor le-a spus să vină în pantaloni scurți. Nu vin ele, dar venim noi băieții! La română am luat un 7. Mai am un 6.

Marți 12
Azi la lucru ne-a pus să îndoim sîrme de n-am mai putut. La școală, la matematică trebuia să ne dea lucrare. Am făcut schimb de coperte cu Ofelia. Ei i-a plăcut coperta mea, că e transparentă, iar mie a ei, că scrie pe ea cu abțibilduri: Ofelia. Ne înțelegem din ce în ce mai bine. Caut să nu omit învățătura. Pe Titi și pe Sorin i-am pus la punct. Pe Titi cu un pumn în stomac de a rămas fără suflu iar pe Sorin cu una zdravănă după ceafă.

Miercuri 13
De dimineață m-am sculat tîrziu. Mama a fost la piață și a luat 3 sticle de bere de 1 kg. Am mîncat și am plecat la școală. La Fizică am avut oră liberă. Am făcut cu Andrei un adevărat spectacol. Ne-am distrat de minune. Cînd am venit acasă am mîncat și am băut puțină bere. Mai tîrziu a dat telefon tata de la spital. Zicea că se simte mai bine. Deabia aștept să iasă din spital. Azi e meci cu Ungaria la fotbal. Vremea a fost instabilă. Temperatura maximă: +16°. Ungaria-România 1-0.

Joi 14
Azi trebuie să ducem 80 lei pt. excursie la Călugăreni care o facem pe 31. Trebuie să-mi iau film pentru aparat. Vreau să fac niște poze acolo. Mi-am luat o lupă de 15 lei. La școală prietenia mea cu Ofelia „prosperă“ pe zi ce trece. Cred. Sînt sigur că acuma știe că eu o consider simpatică și nu mă evită, ba dimpotrivă… La geografie am luat un 10. La muzică 8. Ofelia m-a întrebat dacă am șters numele de pe coperta care mi-a dat-o. Am zis „Nu“ pe un ton care subînțelegea multe. Vremea a fost rece. Dimineață a tras o aversă zdravănă. T. maximă: +11°C.

Vineri 15
Mîine la școală de la ora 5 avem o serbare a unei zile de naștere. De data asta merg. Ca întodeauna noi băieții ne-am trezit în ceasul al douăsprezecelea. O să-i luăm totuși un buchet de flori și o cutie de bomboane. Azi nu am făcut fizica și am mers și ne-am plimbat prin parc. La matematică ne-a luat la dentist. La mine nu a găsit nimic. Cînd am venit acasă mama făcea gogoși. La televizor a fost un film bun. „Scaramouche“. Vremea a fost frumoasă dar rece noaptea și dimineața.

Sîmbătă 16
Azi m-am sculat ca de obicei. Azi mama e liberă. Mi-a pregătit hainele pentru petrecerea de diseară. La școală a fost plăcut. La lucrare la geometrie am luat 7. La fel și la literatură. La petrecere am dansat, am băut (limonadă) am mîncat. Andrei a luat-o pe Ofelia la dans crezînd că astfel o să-mi facă în ciudă. Nu i-am oferit această satisfacție și nici nu o să i-o ofer.

Duminică 17
Azi m-am sculat devreme ca să mă duc la piață. Apoi am venit acasă și m-am instalat în fața televizorului. Mai tîrziu a venit tata. A ieșit din spital. Poate să meargă dar îl jenează puțin piciorul. Azi a fost etapă. Steaua a mîncat bătaie cu 3-0 de la „U“ Cluj-Napoca. Cînd a venit mama a făcut niște clătite. Apoi a venit Zoie. La televizor a fost un film cu Alberto Sordi. Vremea a fost foarte frumoasă și foarte caldă. Temperatura maximă: +22°C. Temperatura minimă: +18°C.