Flori pentru Algernon

Share This

Optzecișidoi (18)

Luni 2
M-am sculat devreme și am plecat la liceu să văd ce se mai întîmplă pe acolo. Nimic interesant. Spre casă m-am întîlnit cu Adriana o fată C-istă din 28. Am vorbit cu ea și uite-așa am aflat că Ofelia a intrat la Caragiale. Bineînțeles la mecanică. Apoi ne-am despărțit.
Aș da două roți de bicicletă să mă întîlnesc în vacanța asta cu Ofelia sau Roxana.
După ce am venit acasă am pleca la mamaie. Pe drum m-a prins o ploaie grozavă.
Vreau să-mi cumpăr cît se poate de curînd o pereche de pantaloni și una de adidași ca lumea să nu mai umblu în zdrențele astea.
Vremea a fost rece cu cer noros. Spre seară sa înseninat. +22°C.

Marți 3
M-am sculat și am plecat cu mama să căutăm pantaloni. Nu am găsit nimic. Blugii s-au făcut niște cîrpe zdrențăroase de mi-e și rușine să mai merg cu ei. La fel sînt și adidașii.
Apoi am venit acasă, am mîncat și eu am plecat la mamaie. Am mai terminat un film foto făcut din poze cu mașini. La mamaie am mîncat și am jucat remy cu Cristi și Simona.
Am mai văzut-o pe Mari dar puțin, la plecare. Am impresia că o iubesc. Fac totul ca să mă port frumos cu ea.
Apoi am venit acasă și am mîncat pepene.
Vremea s-a încălzit. Cer variabil. Azi a plouat cu soare. +27°C.

Miercuri 4
Și cînd te gîndești că și eu aș fi putut intra la Caragiale cu Ofelia! Chestia e că am fost intimidat de zvonurile că o să fie greu etc. etc.
Dimineață m-am făcut frumos și am plecat la mamaie. Acolo am jucat remy cu Cristi și Simona care e campioană.
Azi am jurat că nu o să mai îmi omor inima după nici o fată. Eu sînt un băiat frumos și aștept să moară ele după mine. Voi căuta să fiu un băiat serios manierat fără preocupări bizare iar cu fetele o să mă port în așa fel încît să vorbească despre mine ca despre un „băiat extraordinar”.
Vreme caldă, ploaie seara. +29°C.

Joi 5
Cînd se termina școala rîdeam de tristețea fetelor și de variatele și originalele lor amintiri. Abia acum îmi dau seama ce mult au însemnat pt mine acești ani. Oare va fi și în liceu la fel? Oare voi avea prieteni cum au fost și sper să mai fie Andrei Titi sau Sorin? Voi reuși să alcătuiesc un „duo“ vocal cum am făcut cu Andrei? Mă îndoiesc. Încep o nouă etapă în viață și totuși aș vrea să fie totul ca în clasa a VIII-a cu prieteni și prietene, cu meciuri de volei memorabile, cu frămîntări de genul „caz Ofelia” sau cu prietenii de genul Roxana. Vom vedea.
Azi am stat în casă. Dimineață a plouat extraordinar de tare. +25°C.

Vineri 6
M-am sculat de dimineață și m-am spălat pe cap. Apoi am mîncat și am plecat cu mama la mamaie. Acolo ne-am jucat un fotbal de pomină cu Cristi și cu un tip foarte simpatic Liviu. Pe la 12:30 mama a plecat și eu am jucat șah cu Cristi. Apoi mi-am aruncat o privire în radio pick-upul care de vreo 1 an stă în paragină și mi-a venit un gînd: ce-ar fi să-l repar? Așa am și făcut. Mamaie țopăia de bucurie și mă blagoslovea în toate chipurile.
Am aranjat cu Liviu să-mi aduc racheta de tenis și să jucăm mîine un meci.
Azi vremea a fost caldă cu cer senin. +28°C.

Sîmbătă 7
Azi mama a zis că ne mutăm. Să fiu al dracului dacă îmi dă vreun sentiment toată tîmpenia asta.
De dupămasă am transportat mobila și pînă seara am aranjat-o într-un oarecare mod în așa fel să putem dormi. Prietenii lui Puiu ne-au ajutat și ei. În camera mea mi s-a pus televizor lucru cu care Puiu vrea să mă facă fericit. RAHAT!

Duminică 8
M-am sculat și m-am apucat de treabă însă nu m-am omorît fiindcă nu vreau să fiu prostit, să muncesc pentru el ca după aia să ne dea afară din casă.
Prietenii lui Puiu sînt niște cretini, niște farisei și demagogi, nu știu decît să bea să spună bancuri și să joace table în neștire. Cretinul de Puiu a jucat table ca un bou. Fața lui de bleg, nevinovată, ascunde cel mai curat dobitocism și cretinism posibil.
M-am culcat tîrziu. Vremea a fost caldă cu cer senin. +29°C.